https://www.de-beiaard.be/2019/02/12/wetenschap-aan-zet-in-go-bs-de-trampoline/

Onze samenleving heeft meer nood aan mensen met een STEM-profiel. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. De Vlaamse regering ontwikkelde een STEM-actieplan waarmee ze o.a. STEM-onderwijs aantrekkelijker willen maken. GO! BS De Trampoline wil ook een bijdrage doen door de leerlingen te prikkelen en nieuwsgierig te maken.

Via het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) werden onze leerlingen van L5 en L6 gedurende een dag ondergedompeld in het werk als wetenschapper. Ze kregen enerzijds een uitleg wat het werk als wetenschapper inhoudt, maar konden daarnaast ook zelf aan de slag met pincetten, pipetjes, flesjes, … Ze beantwoorden o.a. de vraag ‘Waarom is een kiwi groen? Door het DNA uit een kiwi te halen konden ze deze vraag op een wetenschappelijke manier beantwoorden. Een slaagde en leerrijke dag, zowel voor leerlingen als leerkrachten.

Enkele leerlingen  willen zich in het secundair  verder  verdiepen in wetenschappen. Misschien worden zij wel de uitvinders die de klimaatveranderingen kunnen ombuigen?