GO! riep 3 april uit als ‘Dag van actieve burger’. Actieve burgers participeren o.a. actief aan de gemeenschap en tonen respect voor de identiteit van anderen zonder onderscheid tussen ras, kleur, gender, geaardheid, taal, levensbeschouwing, politieke overtuiging of sociale afkomst te maken.

De leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar van GO! BS De Trampoline Herzele beten vandaag alvast de spits af. Als echte actieve burgers hadden ze zich geïnformeerd en opteerden ze voor een activiteit waarbij ze mensen, die soms eenzaam zijn, een warm en gezellig moment konden bezorgen. Zij nodigden, in samenwerking met het OCMW,  bewoners van Herzele uit en organiseerden een heuse Bingo-namiddag.

Het opzet was alvast geslaagd. De organiserende leerlingen legden de genodigden, na een warme ontvangst, in de watten met een hapje en een drankje. Het werd een gezellige spelnamiddag, gekruid met een vleugje muziek en optredens door enkele leerlingen.