Boerderijklas L1-L2

De leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar gingen op woensdag 16.10, donderdag 17.10 en vrijdag 18.10 op boerderijklas. Ze trokken richting Ronse naar de Ijsmolenhoeve.

Hét moment om 3 dagen aan outdoorteaching te doen in een warme, groene omgeving: dieren voederen, met de ezels gaan wandelen, bosspelen, …

Ontdekkend leren in ons kleuternest

In onze 3de kleuterklas wordt er intensief ingezet op het voorbereidend lezen. Elk thema staat er een letter in de focus. Onze kleuters trekken er dan ook regelmatig op uit om deze letters in hun natuurlijke omgeving te ontdekken. Ze vonden al snel de letter f op onze kleurrijke speelplaats.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten, kind en buiten

Kleuteryoga in GO! BS De Trampoline

Yogalessen zijn geen uitzondering meer, ook niet voor kinderen. Toch vindt yoga niet gemakkelijk een plaats in het onderwijs. GO! BS De Trampoline brengt hier verandering in.

Op wekelijkse basis verwent yogajuf Ann de kleuters met een leuke en ontspannende les. GO! BS De Trampoline kiest voor yoga omdat het niet alleen leuk is maar ook héél gezond voor lichaam en geest. Yoga helpt de kinderen te ontspannen, prikkels te verwerken en bevordert de concentratie. De yogahoudingen leren kinderen op een speelse manier vertrouwd te raken met hun lichaam.

Heerlijk voor de kinderen en uniek in Herzele en wijde omgeving.

Frans en Engels vanaf de 3de kleuterklas

In GO! BS De Trampoline zetten we in op talen. Vanaf de 3de kleuterklas krijgen onze leerlingen wekelijks een les Frans én Engels. Tijdens deze lessen komen de kinderen in contact met deze talen op een speelse manier. Hiermee geven we hen een voorsprong voordat er gestart wordt met het échte aanleren van de talen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, zittende mensen
Franse les bij juf Virien (L2) met Pistache